Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates Leidsche Rijn
Origineel en klassiek Pilates
Pilates zorgt voor een betere lichaamshouding, spierkracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Sterk en soepel, met plezier bewegen!

Pilates in het kort:

 • Voor sterke en lange spieren
 • Maakt soepel en lenig
 • Tegen rug, nek en schouderklachten
 • Verbetert de houding; gezonde wervelkolom
 • Het hele lichaam wordt getraind
 • Je werkt vanuit je diepere buikspieren
Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates Leidsche Rijn Vleuten Vleuterweide
Pilates Leidsche Rijn
Lesdagen en tijden

Ma:  19:00 *** & 20:15 **** uur

Di:  09:30 ** & 10:45 *** uur

Wo:  19:45 *** uur

Vr:  10:15 *** uur

De sterren geven aan hoe gevorderd de oefeningen tijdens de les gedoceerd worden.

Else pIlates studio

Groepslessen

De mat groepslessen zijn in kleine vaste groepen van maximaal 6 personen (lesduur: 50 minuten). Door deze ‘ Small Group Training’ is persoonlijke aandacht mogelijk. Je krijgt instructies die passen bij jouw lichaam.

Tarieven 2023

Lesprijs

17

Lesprijs

15
Proefles

Momenteel zitten alle groepslessen vol. Heb je toch interesse in een groepsles van het rooster? Dan kan ik je op de wachtlijst zetten. En eventueel kan je alvast een proefles volgen om te kijken of het iets voor je is.

Interesse in een groepsproefles? Stuur mij een berichtje of vul het contactformulier wat lager op deze pagina in. Dan laat ik weten wanneer de eerstvolgende groepsproefles is. Deze les geef ik op donderdag- of vrijdagavond om 20:00 uur. De les is los van de groepen zodat ik de beginselen van de methode goed kan uitleggen.

Wil je na de proefles doorgaan? Dan zet ik je op de wachtlijst voor de dag en tijdstip die je hebt opgegeven.

De groepslessen zijn momenteel allemaal in het Nederlands, wellicht komt er in de toekomst ook een Engelstalige groepsles.

De lesduur is 50 minuten.

“Na Pilates heb ik geen pijn meer in mijn rug, schouders en nek”  –  Anke

“Mede door Pilates ben ik 6 kilo afgevallen. Ik zorg nu beter voor mijn lichaam en let meer op wat ik eet”  –  Marleen

“Dit is de eerste sportles in mijn leven waarvan ik het jammer vind dat ik een les ga missen door vakantie”  –  Maaike

“Normaal hou ik nooit zo lang iets vol”  –  Irma

“Fijne en ontspannen sfeer en Else geeft goed en leuk les!”  –  Mary

“Door de kleine groepen en het positieve karakter van Else is het elke keer weer fijn om een les te doen! Daarnaast houdt Else je goed in de gaten en corrigeert ze je waar nodig.”  –  Monique

“Top!”  –  Manon

“Erg leuke lessen bij Else! Naast hard werken ook altijd veel plezier!”  –  Colin

Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates

Solo-, Duo en Trio lessen

Tijd voor een fit lichaam!
Voordelen van een Personal Training (Solo les):
Door de les op maat haal je het maximale uit je Pilates training voor jouw lijf en zo boek je sneller resultaat. Alle focus is op jou, op hoe jij beweegt en hoe je sterker en fitter kunt worden binnen jouw fysieke mogelijkheden en eventuele blessures. Bij deze les maak ik gebruik van Pilates apparatuur zoals de Reformer, Wunda Chair, Spine corrector,  Springboard en de mat.
Voordelen van een Duo en Trio lessen:
Meer persoonlijke aandacht dan bij een groepsles. Bij deze lessen combineer ik de mat oefeningen met Pilates Springboards (weerstandsveren) wat voor een extra dimensie zorgt.
Tarieven 2023

Solo

58
 • per les
 • Losse les / proefles

Solo

265
 • 5 ritten (half jaar geldig)
 • Rittenkaart (53,- per rit)

Duo

37
 • per les, p.p.
 • Losse les / proefles

Duo

165
 • 5 ritten p.p. (half jaar geldig)
 • Rittenkaart (€ 33,- per les p.p.)

Trio

26
 • per les, p.p.
 • Losse les / proefles

Trio

110
 • 5 ritten p.p. (jaar geldig)
 • Rittenkaart (€ 22,- per les p.p.)

Solo, Duo en Trio trainingen zijn op afspraak. Lesduur is 50 minuten. Les in Nederlands of English.

Kunnen je spieren wel wat rek en kracht gebruiken?
Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates
Ik laat je graag kennis maken met Klassiek Pilates! Reserveer nu een proefles!

Docent – Else Hulskamp

Toen ik in aanraking kwam met Pilates, had ik meteen de smaak te pakken. Wel duurde het een paar lessen voordat ik kon geloven dat je een cirkel met gestrekt been in de lucht vanuit je heup kon draaien zonder je bovenlichaam te bewegen… In rap tempo werd mijn lichaam sterker en groeide mijn liefde voor Pilates. Intussen ben ik gecertificeerd Klassiek Pilates docent (AALO, Mat Level 1, 2 & 3). Met veel plezier en enthousiasme doceer en beoefen ik Pilates. Mijn lichaam heeft er veel baat bij en ook bij mijn deelnemers zie ik geweldige resultaten.

Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een bewegingsvorm waarbij ik grotendeels les geef met mijn stem. In plaats van het voor te doen, loop ik rond, geef instructies en eventueel correcties. De deelnemers aan een les zijn daarom niet bezig met mij te ‘kopiëren’ maar houden hun focus bij hun eigen lichaam en bewegingsmogelijkheden. Dit vergroot de lichaamsbewustheid, verhoogt de concentratie & intensiteit én er kan preciezer gewerkt worden.

Pilates verandert je lichaam en je manier van bewegen. Of je nu sportief bent of niet, jong of oud, lenig of stijf, man of vrouw.

De oefeningen zijn zo uitgebalanceerd dat alle spiergroepen getraind worden. Het is een dynamische work-out voor het hele lichaam zonder het te zwaar te belasten. En ook de diepere buikspieren worden aan de slag gezet. Alles wordt uitgevoerd met concentratie, controle over de beweging en precisie.

UPDATE:

Momenteel volg ik The Pilates Rotterdam Training Education van Javier Velazquez. Deze unieke opleiding omvat de gehele originele methode met alle Pilates apparatuur. En dat is me nogal wat; o.a. The Reformer, The Cadillac, The Wunda Chair, The Table, The Guillotine, The Spine Corrector en natuurlijk The Mat. Die Joseph Pilates heeft heel wat oefeningen voortgebracht met zijn methode. Het is geweldig om hier mee bezig te zijn. Ik voel me als een kind in de snoepwinkel. Maar wegens de intensiteit van de opleiding, geef ik nu wat minder lessen en kan het iets langer duren voordat ik plek heb.

Meer weten over mij? kijk op www.elsehulskamp.nl

Pilates is gebaseerd op 6 principes:

 1. controle
 2. concentratie
 3. ademhaling
 4. centreren
 5. precisie
 6. flow

En ook bij Pilates geldt, ‘less is more‘. Het aantal herhalingen van de oefeningen is beperkt. Een paar keer een goed uitgevoerde oefening in plaats van 20x een halfbakken versie is veel effectiever. Elke oefening wordt op die manier bewust uitgevoerd volgens de 6 basisprincipes. Middels controle leer je om het lichaam beter te bewegen.

Veelgestelde vragen:

Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates?  Pilates lijkt op Yoga, in de zin dat het bij beide bewegingsmethoden gaat om de connectie tussen ‘mind-body’. Een groot verschil tussen Yoga en Pilates is dat er bij Yoga-oefeningen een statische houding wordt aangenomen, terwijl Pilates bestaat uit vloeiende bewegingen. Pilates is een dynamische en anatomisch verantwoorde manier van bewegen.

Is Pilates ook voor mannen? O YES! Joseph Pilates (de ontwikkelaar van de methode) was immers zelf een man!! Steeds meer mannen weten de pilatesstudios te vinden en hebben veel profijt van de trainingsmethode. Ook sporters (bijvoorbeeld voetbal, hardlopen, fietsen) hebben veel baat bij het oprekken van de spieren en het sterker maken van de diepere buikspieren.

Hoe vaak moet ik lessen volgen?  Hoe vaker, hoe sneller het resultaat. Een combinatie van lessen, bijvoorbeeld een Personal Training of Springboardles met een wekelijkse groepsles kan dan ook een leuke optie zijn.

Hoe trainen we?  Tijdens de groepslessen worden de Pilates oefeningen grotendeels uitgevoerd op de mat. Soms met props (bijvoorbeeld The Magic Circle, bal, gewichtjes of weerstandsband) voor variatie. In de kleinschalige opzet, is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Tijdens de Duo- en Trio lessen werk ik met Springboard, dan doe je de oefeningen met weerstandsveren. Bij Personal Training gebruik ik oa de Mat, Reformer, Wunda Chair, Spine Corrector, Springboard (Table), Foam rol en bovengenoemde props.

NEEM CONTACT MET MIJ OP

Contact

Interesse in Personal Training, Duo, Trio of groepsles? Wil je een vrijblijvende proefles? Of heb je nog vragen? Laat het me weten!

Vul onderstaand formulier in. Ik geef snel een reactie.

Mailen, bellen of WhatsApp kan natuurlijk ook!

Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates Leidsche Rijn

Privacyverklaring

De wet AVG is vanaf 25 mei 2018 van kracht. Wanneer je geen reactie achterlaat op deze site, worden er geen persoonsgegevens opgeslagen. De gegevens die je achterlaat via het contactformulier, gebruik ik enkel zodat ik een reactie terug kan geven. De website is in eigen beheer. Ik gebruik Google Analytics om te zien hoe de website wordt bezocht. Dit gebruik ik alleen voor de ontwikkeling van mijn site. Vragen/meer weten? Mail naar: info@elsehulskamp.nl

Naar www.elsehulskamp.nl

Else Pilates

Pilates Leidsche Rijn

Else Hulskamp
info@elsehulskamp.nl
06-30040531

Pilates Studio: Paardenbloemsingel 42 te Vleuten (Vleuterweide) parkeren kan gratis in de omgeving. 

AALO gecertificeerd  (Mat Level 1, 2 & 3, Personal Training & Anatomie & Magic Circle) Pilates trainer

enthousiast  –  gedreven  –  speels

Deelname aan de lessen, betekent akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Lees ze goed door voorafgaand aan de eerste les.

“Na Pilates heb ik geen pijn meer in mijn rug, schouders en nek”  –  Anke

“Mede door Pilates ben ik 6 kilo afgevallen. Omdat ik zo goed bezig ben met Pilates, merk ik dat ik beter voor mijn  lichaam wil zorgen en meer let op wat ik eet”  –  Marleen

“Dit is de eerste sportles in mijn leven waarvan ik het jammer vind dat ik een les ga missen door vakantie”  –  Maaike

“Normaal hou ik nooit zo lang iets vol”  –  Irma

Meet the team 😀

Assistent & Chief Happiness Officer: ‘Pilates Bas’

Meestal ligt hij te slapen maar soms kijkt hij kritisch toe of alle oefeningen wel goed worden uitgevoerd. (Zijn vacht is hypoallergeen waardoor mensen met kattenallergie geen reactie krijgen, ideaal!)

Pilates Leidsche Rijn

Eversports boekingssysteem

Else Pilates werkt samen met het Eversports boekingssysteem, de voordelen op een rij:
 • Moeiteloos je (extra) aanmeldingen en je producten (o.a. geldigheid en open eenheden) voor de pilateslessen beheren en terugzien.
 • Heb je een nieuwe rittenkaart nodig? Je kunt je product makkelijk en veilig online aanschaffen.
 • Je data is veilig verwerkt volgens de regels van de General Data Protection Regulation (GDPR) en wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.
 • Vanwege de aanmeldingen die Else Pilates in het systeem zet, is er een plek voor jou in de lessen gereserveerd.
 • Inhaal- en extra lessen zijn makkelijk zelf te boeken.
springboard pilates

Pilates Springboards  

Een ‘fun workout’ voor het hele lichaam!!
Middels de ‘Springs’ (veren) doe je o.a. veel van de Pilates matoefeningen maar dan met weerstand.

Daarbij komt een enorme uitbreiding van repertoire en je zult merken dat de klassieke Pilates oefeningen een hele andere dimensie krijgen. Tijdens de Springboard les train je, net als in de matles, ook het hele lichaam. Je werkt aan je core, ademhaling, kracht, stabilisatie, flexibiliteit en aan een verbeterde houding. Het voelt anders dan een matles omdat je tegendruk of juist ‘hulp’ krijgt en je kunt de veren naar eigen wens en niveau instellen.

Springboardlessen zijn heel populair in New York, de bakermat van Pilates. De veren zullen je uitdagen op verschillende manieren. Deze ongekende manier van weerstandstraining is extreem goed voor het metabolisme (stofwisseling). Het maakt die ene spiergroep moe om vervolgens snel over te gaan naar een andere. Tijdens de 50 minuten durende les train je grote spiergroepen, stabiliteitsspieren en uiteraard je krachtcentrum als nooit tevoren. Het is nog een vrij onbekend concept in Nederland maar met name in Amerika wordt er al jaren met veel plezier en succes mee gewerkt. Het grote voordeel van Springboards ten opzichte van andere Pilates apparatuur is dat dit ook in groepsverband kan. Superleuk als aanvulling op mijn mat groepslessen. 

Proberen? Stuur een berichtje!