Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates Leidsche Rijn
Volg een proefles bij Else Pilates

Sterk en soepel, met plezier bewegen!

Klassiek Pilates zorgt voor een betere lichaamshouding, spierkracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Klassiek Pilates in het kort:

 • Voor sterke en lange spieren
 • Maakt soepel en lenig
 • Tegen rug, nek en schouderklachten
 • Verbetert de houding; gezonde wervelkolom
 • Het hele lichaam wordt getraind
 • Je werkt continu vanuit je diepere buikspieren
Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates Leidsche Rijn Vleuten Vleuterweide
Pilates Leidsche Rijn
Lesdagen en tijden

Ma:  19:00 & 20:15 uur

Di:  09:30 & 11:00 uur

Wo:  16:30 & 19:30 uur

Vr:  11:00 uur

Else pIlates studio

Groepslessen

De mat groepslessen zijn in kleine vaste groepen van maximaal 6 personen (lesduur: 50 minuten). Door deze ‘ Small Group Training’ is persoonlijke aandacht mogelijk. Je krijgt instructies die passen bij jouw lichaam.

Tarieven

Lesprijs

11,-

Proefles

5,-
DE GROEPSLESSEN ZIJN WEGENS CORONA ONLINE
Proefles

De eerstvolgende groepsproefles is nog niet duidelijk wegens het coronavirus. Bij interesse, stuur mij een berichtje. Dan hou ik je op de hoogte.

Momenteel is er (onder voorbehoud) plek in de volgende groepen: dinsdag 11:00 uur (beginner/intermediate), wo 16:30 uur (intermediate) en vrijdag 11:00 uur (intermediate).

Wil je na de proefles doorgaan? Dan kijken we op welke dag en tijdstip dit mogelijk is. Schrijf je hier in.

Wil je groepslessen volgen maar staat jouw gewenste tijd/dag er niet tussen? Laat het mij weten! Bij voldoende belangstelling wordt het rooster uitgebreid of verschoven.

Zodra het weer mag; Flowlessen (30 minuten) en gevorderden pilates lessen max 4 personen. Hiervoor is Klassiek Pilates ervaring vereist.

Sportlocatie

De Pilates studio is in Vleuterweide. Adres: Paardenbloemsingel 42 te Vleuten (parkeren kan gratis in de omgeving).

“Na Pilates heb ik geen pijn meer in mijn rug, schouders en nek”  –  Anke

“Mede door Pilates ben ik 6 kilo afgevallen. Ik zorg nu beter voor mijn lichaam en let meer op wat ik eet”  –  Marleen

“Dit is de eerste sportles in mijn leven waarvan ik het jammer vind dat ik een les ga missen door vakantie”  –  Maaike

“Normaal hou ik nooit zo lang iets vol”  –  Irma

“Fijne en ontspannen sfeer en Else geeft goed en leuk les!”  –  Mary

“Door de kleine groepen en het positieve karakter van Else is het elke keer weer fijn om een les te doen! Daarnaast houdt Else je goed in de gaten en corrigeert ze je waar nodig.”  –  Monique

“Top!”  –  Manon

“Erg leuke lessen bij Else! Naast hard werken ook altijd veel plezier!”  –  Colin

Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates
Voordelen van een Personal Training:
 • Les op maat; 50 minuten volledige focus op jou
 • Er wordt rekening gehouden met je wensen, (fysieke) mogelijkheden en blessures
 • Perfecte aanvulling op eventuele andere sportactiviteiten
 • Trainen wanneer en waar het voor jou het beste uitkomt
 • De docent voor jezelf; dit biedt de mogelijkheid om intensiever en nog persoonlijker getraind te worden in Klassiek Pilates
 • Je haalt het maximale uit je training dus snel resultaat

Solo en Duo lessen

Wil je toegewijd aan de slag met je lichaam en snel resultaat? Vind je het fijn om in je eentje getraind te worden? Of wil je juist samen met bijv. je trainingsmaatje, partner, buurvrouw of broer trainen? Kies dan voor Personal Training (Solo) of Duo les.

Tarieven

Solo

25
 • per les
 • Proefles (1x)

Solo

45
 • per les
 • Regulier

Duo

15
 • per les, p.p.
 • Proefles (1x)

Duo

25
 • per les, p.p.
 • Regulier
SOLO EN DUO LESSEN ZIJN ‘CORONAPROOF’ IN DE STUDIO, IK DRAAG TIJDENS DE LES EEN MASKER
Lesdagen en tijden

Personal Trainingen en Duolessen zijn op afspraak. Lesduur: 50 minuten.

Sportlocatie

Pilates Studio in Vleuterweide (Paardenbloemsingel 42, Vleuten). Parkeren kan gratis in de omgeving. Liever thuis trainen? Dat is ook mogelijk. Thuistoeslag in regio Leidsche Rijn: €15,00.

Kunnen je spieren wel wat rek en kracht gebruiken?
Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates
Ik laat je graag kennis maken met Klassiek Pilates! Reserveer nu een proefles!

Docent – Else Hulskamp

Toen ik in aanraking kwam met Pilates, had ik meteen de smaak te pakken. Wel duurde het een paar lessen voordat ik kon geloven dat je een cirkel met gestrekt been in de lucht vanuit je heup kon draaien zonder je bovenlichaam te bewegen… In rap tempo werd mijn lichaam sterker en groeide mijn liefde voor Pilates. Intussen ben ik gecertificeerd Klassiek Pilates docent (AALO, Mat Level 1, 2 & 3). Met veel plezier en enthousiasme doceer en beoefen ik Klassiek Pilates. Mijn lichaam heeft er veel baat bij en ook bij mijn deelnemers zie ik geweldige resultaten.

Klassiek Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een bewegingsvorm waarbij ik grotendeels les geef met mijn stem. In plaats van het voor te doen, loop ik rond, geef instructies en eventueel correcties. De deelnemers aan een les zijn daarom niet bezig met mij te ‘kopiëren’ maar houden hun focus bij hun eigen lichaam en bewegingsmogelijkheden. Dit vergroot de lichaamsbewustheid, verhoogt de concentratie & intensiteit én er kan preciezer gewerkt worden.

Pilates verandert je lichaam en je manier van bewegen. Of je nu sportief bent of niet, jong of oud, lenig of stijf, man of vrouw.

De oefeningen zijn zo uitgebalanceerd dat alle spiergroepen getraind worden. Het is een dynamische work-out voor het hele lichaam zonder het te zwaar te belasten. Je werkt continue vanuit de diepere buikspieren. Alles wordt uitgevoerd met concentratie, controle over de beweging en precisie.

Meer weten? kijk op www.elsehulskamp.nl

Pilates is gebaseerd op 6 principes:

 1. controle
 2. concentratie
 3. ademhaling
 4. centreren
 5. precisie
 6. flow

En ook bij Pilates geldt, ‘less is more‘. Ga voor 5x een goede uitvoering van een oefening in plaats van 20x een halfbakken versie. Het aantal herhalingen per oefening is zo uitgebalanceerd dat de spieren niet vermoeid raken en nog belangrijker: elke oefening wordt bewust uitgevoerd volgens de 6 basisprincipes.

Veelgestelde vragen:

Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates?  Pilates lijkt op Yoga, in de zin dat het bij beide bewegingsmethoden gaat om de connectie tussen ‘mind-body’. Een groot verschil tussen Yoga en Pilates is dat er bij Yoga-oefeningen een statische houding wordt aangenomen, terwijl Pilates bestaat uit vloeiende bewegingen. Pilates is een dynamische en anatomisch verantwoorde manier van bewegen.

Is Pilates ook voor mannen? O YES! Joseph Pilates (de ontwikkelaar van de methode) was immers zelf een man!! Steeds meer mannen weten de pilatesstudios te vinden en hebben veel profijt van de trainingsmethode. Ook sporters (bijvoorbeeld voetbal, hardlopen, fietsen) hebben veel baat bij het oprekken van de spieren en het sterker maken van de diepere buikspieren.

Hoe vaak moet ik lessen volgen?  Hoe vaker, hoe beter/sneller het resultaat. Combineer bijvoorbeeld een Personal Training of Springboardles met een wekelijkse groepsles.

Hoe trainen we?  Pilates oefeningen worden grotendeels uitgevoerd op de mat. Soms met props (bijvoorbeeld Magic Circle, bal, foam rol of Spine Corrector) voor variatie. In de kleinschalige opzet, is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Tijdens de Springboardlessen, doe je de oefeningen met weerstandsveren.

Agenda – Events

Data

Proefles

De eerstvolgende Klassiek Pilates groepsproefles plan ik wanneer er meer duidelijkheid is over het coronavirus. Na de proefles doorgaan? Samen kijken we op welke dag en tijdstip dit mogelijk is. Schrijf je hier in.

Inhalen

Wil je een extra groepsles volgen of een gemiste groepsles inhalen (i.v.m. ziekte of vakantie)? Dat kan. Reserveer dan een plekje via WhatsApp. De lessen gaan door bij minimaal 3 personen. 

Hou deze site in de gaten voor events / workshops!
NEEM CONTACT MET MIJ OP

Contact

Interesse in Personal Training, Duoles of groepsles? Wil je een vrijblijvende proefles? Of heb je nog vragen? Laat het me weten!

Vul onderstaand formulier in. Ik geef snel een reactie.

Mailen, bellen of WhatsApp kan natuurlijk ook!

Else Pilates Else Hulskamp Pilatesdocent Klassiek Pilates Leidsche Rijn

Privacyverklaring

De wet AVG is vanaf 25 mei 2018 van kracht. Wanneer je geen reactie achterlaat op deze site, worden er geen persoonsgegevens opgeslagen. De gegevens die je achterlaat via het contactformulier, gebruik ik enkel zodat ik een reactie terug kan geven. De website is in eigen beheer. Ik gebruik Google Analytics om te zien hoe de website wordt bezocht. Dit gebruik ik alleen voor de ontwikkeling van mijn site. Vragen/meer weten? Mail naar: info@elsehulskamp.nl

Naar www.elsehulskamp.nl

Else Pilates

Pilates Leidsche Rijn

Else Hulskamp
info@elsehulskamp.nl
06-30040531
Pilates Studio: Paardenbloemsingel 42 te Vleuten

AALO gecertificeerd  (Mat Level 1, 2 & 3, Personal Training & Anatomie & Magic Circle)

enthousiast  –  gedreven  –  speels

Deelname aan een Personal Training, Duetles of Small Group Training betekent akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Lees ze goed door voorafgaand aan de eerste les.

“Na Pilates heb ik geen pijn meer in mijn rug, schouders en nek”  –  Anke

“Mede door Pilates ben ik 6 kilo afgevallen. Omdat ik zo goed bezig ben met Pilates, merk ik dat ik beter voor mijn  lichaam wil zorgen en meer let op wat ik eet”  –  Marleen

“Dit is de eerste sportles in mijn leven waarvan ik het jammer vind dat ik een les ga missen door vakantie”  –  Maaike

“Normaal hou ik nooit zo lang iets vol”  –  Irma

Meet the team 😀

Assistent & Chief Happiness Officer: ‘Pilates Bas’

Meestal ligt hij te slapen maar soms kijkt hij kritisch toe of alle oefeningen wel goed worden uitgevoerd. (Zijn vacht is hypoallergeen waardoor mensen met kattenallergie geen reactie krijgen, ideaal!)

Pilates Leidsche Rijn

Eversports boekingssysteem

Else Pilates werkt samen met het Eversports boekingssysteem, de voordelen op een rij:
 • Moeiteloos je (extra) aanmeldingen en je producten (o.a. geldigheid en open eenheden) voor de pilateslessen beheren en terugzien.
 • De boekingen kan je exporteren naar je eigen persoonlijke Google-agenda.
 • Heb je een nieuwe 10-rittenkaart nodig? Je kunt je product makkelijk en veilig online aanschaffen.
 • Je data is veilig verwerkt volgens de regels van de General Data Protection Regulation (GDPR) en wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.
 • Vanwege de aanmeldingen die Else Pilates in het systeem zet, is er een plek voor jou in de lessen gereserveerd.
 • Inhaal- en extra lessen zijn makkelijk zelf te boeken.
springboard pilates

Pilates Springboards  

Een ‘fun workout’ voor het hele lichaam!!
Middels de ‘Springs’ (veren) doe je o.a. veel van de Pilates matoefeningen maar dan met weerstand.

Daarbij komt een enorme uitbreiding van repertoire en je zult merken dat de klassieke Pilates oefeningen een hele andere dimensie krijgen. Tijdens de Springboard les train je, net als in de matjes, ook het hele lichaam. Je werkt aan je core, ademhaling, kracht, stabilisatie, flexibiliteit en aan een verbeterde houding. Het voelt anders dan een matles omdat je tegendruk of juist ‘hulp’ krijgt en je kunt de veren naar eigen wens en niveau instellen.

Deze les is volledig coronaproof!!

Springboardlessen zijn heel populair in New York, de bakermat van Pilates. De veren zullen je uitdagen op verschillende manieren. Deze ongekende manier van weerstandstraining is extreem goed voor het metabolisme (stofwisseling). Het maakt die ene spiergroep moe om vervolgens snel over te gaan naar een andere. Tijdens de les train je grote spiergroepen, stabiliteitsspieren en uiteraard je krachtcentrum als nooit tevoren. Het is nog een vrij onbekend concept in Nederland maar met name in Amerika wordt er al jaren met veel plezier en succes mee gewerkt. Het grote voordeel van Springboards ten opzichte van andere Pilates apparatuur is dat dit in groepsverband kan. Superleuk als aanvulling op mijn mat groepslessen. 

Coronamaatregelen:

 • Indien je klachten hebt zoals omschreven door het RIVM, niet naar de les komen.
 • De schone sokken hier aantrekken.
 • Bij binnenkomst hoef je niks aan te raken (deuren open ik voor je).
 • Er ligt een schone handdoek voor je klaar die je kunt gebruiken om je handen te drogen.
 • Van de 3 Springboards gebruik ik de 2 buitenste tijdens de les. Ze hangen ruim 2 meter uit elkaar.
 • De handgrepen van de springboards zijn verpakt met plastic folie.
 • Na afloop van de les maak ik alles (mat en Springboard) grondig schoon.

Overig

 • Een sessie duurt 50 min.
 • Pilateservaring is voor de duo lessen vereist.
 • Momenteel zijn solo en duo sessies mogelijk.
Jazeker! PERSONAL TRAINING EN DUO LES IS WEER MOGELIJK!
Proberen? Stuur een berichtje!
Volg een proefles bij Else Pilates